Swimrun


Malla, tur vi hade dig som inspirationskälla

50turen

50turen - Brotorp Swimrun

Tävlingen är nedlagd. Styrelsen för Skogsluffarna har beslutat att prioritera Trailrun istället då vi inte längre mäktar med båda arrangemangen och pga sviktande deltagarantal för Swimrun. Sista start var söndag 25/8 2019 kl 10:00. 2013-2019 har vi kört tävlingen, de senaste åren på samma finfina varvbana, dvs 11 eller 22 km.

Välkommen att delta i vår mysiga swimruntävling i närmiljö, som dessutom kanske är Sveriges första officiella årliga individuella swimruntävling där första loppet genomfördes 2013 (se bilden, det var vi som deltog). Erika var såklart före med sina veckovisa träningstävlingar vid Hellas. Ett träningstillfälle för dig själv, eller med din kompis. Ofta bra temp. Bastun och Brotorp är öppen till 16:00.

Tack för att vi fick betyget 4.6 i snitt av 5 möjliga från er som deltog 2014 och vårt mål är alltid att försöka matcha det!


Länk till banan

Inbjudan - Affisch tävlingen 2015

English PM, click here

Individuell medellång och medelkort Swimrun tävling, PM:

 

Tid: Starttid 10:00, gemensam start. Vattensäker karta i A4 som är lätt att vika fås i förväg på plats och genomgång av bana och regler sker 09:50. Registrering sker 09:00-09:45.

 

Start- och målplats: Brotorp (Skogsluffarnas klubbstuga mellan Bagarmossen och Skarpnäck mot Älta till, se karta till höger). Du kan springa eller cykla hit, åka tunnelbana och gå 10-15 minuter eller åka bil. Vi har ett 10-tal p-platser vid stugan. Infart från Skarpnäck (via Trädgårdscenter) där det finns många fler p-platser. Omklädningsrum, dusch och bastu finns vid Brotorp.

 

Banan: Kontrollerna tas i bestämd ordning och du bör följa bansträckningen på kartan. Pilar kommer finnas vid alla "vägsjäl" i övrigt gäller kartan. Löpningen sker mest på löpspår som är enkla att följa så du inte ska behöva springa fel, vi har satt fokus på detta från 2016. Dessutom finns skyltar med 200 meter kvar till Simning. Ett varv har följande sträckor (meter)

1800 Spring

358 Sim

8 Spring

184 Sim

2763 Spring

156 Sim

2016 Spring

448 Sim

1812 Spring

361 Sim

8 Spring

184 Sim

910 Spring

1 varv ger 11,2 km, varav löpning 9,5 km och simning 1,7 km

2 varv ger 22,4 km, varav löpning 19 km och simning 3,5 km

 

Klasser: From 2016 inför vi två olika klasser, utöver dam och herr och antal varv, nämligen utan hjälpmedel, eller med hjälpmedel så alla kan få köra som de vill.

 

Material: Vi använder Sportident (SI)-systemet för att registrera att ni tar alla kontroller och för att ge passer- och sluttid. På det sättet får ni sträcktider för all löpning som simning. Vi har material för att fästa dem runt handleden för simningens skull. Allt ingår, men du får använda egen medtagen SI-pinne om du vill.

Våtdräkt används med fördel för säkerhetens skull, men vana simmare bestämmer själva.

I klassen "utan hjälpmedel" är inga andra hjälpmedel tillåta än våtdräkt vid simningen som ökar hastighet eller i övrigt underlättar som paddlar, dolme, simfötter, extra flyttyg osv. Simglasögon är såklart ok, och vill någon ha flytväst som säkerhet, så ja varsågod. Alla bör ha badmössa så ni syns vid simningen! Vi har ett tjugotal för utlåning. Klassen "med hjälpmedel" följer samma regler som de flesta andra tävlingar, dvs det mesta är ok utom större flythjälpmedel.

Du måste ta med dig allt material själv under hela tävlingen från start till mål, ingen langning eller utlagda paket. Du kan alltså simma med (orienterings)skorna på och springa med våtdräkt på, eller ta av och på och transportera, eller bara dra ner överdelen när du springer, du väljer själv. Medtag eventuellt vätskebälte/Ryggsäck/midjeväska och tillskottsenergi för själva turen som går att simma med, men vår energi-station bör räcka.

 

Vätskedepåer: Ja, en som ligger sydväst om Ältasjön som paseras två gånger för varje varv. Vid vätskekontrollen finns vatten, sportdryck och bananhalvor. Det finns toaletter och vatten att dricka vid Flatenbadet som passeras efter 2/3 av varje varv.

 

Säkerhet: Du deltager på egen risk och kan avbryta när du vill, men måste komma tillbaka (eller ringa) till Brotorp för avprickning pga säkerhet. Vi har ett par kajaker på Ältasjön.

Vi kan ta hand om mindre mängd nödvändiga värdesaker vid starten som ex. nycklar och telefon, men lämna helst resten hemma.

 

Kostnad: 300 kr för alla om du anmäler dig via denna hemsida, dvs oberoende av sträcka eller klass, det blir enklast så. Anmälan görs via denna hemsida. Ingår lån av sportidentpinne för tidtagning och ev. badmössa vid behov. Vid målgång får du vatten/saft, fika, macka och korv + våffelhjärtan så du klarar dig. Subventionerat till 100 kr för medlemmar i Skogsluffarna. Ev. överskott går till Skogsluffarnas ungdomsverksamhet som vi månar om. 400 kr vid ev. direktanmälan.

 

Anmälan: Anmälan är stängd, men brukade vara sista anmälningsdag tisdag innan tävling

 

Betalning: Gör du via Swish 123 627 95 66 eller till klubbens bg 5749-4478. Direktanmälan ok, blir då tilll förhöjd avgift 400 kr. Kort, swich eller kontant vid direktbetalning. Om du inte kan komma kan du alltid byta till en kompis namn annars på plats vid registreringen utan avgift. Att betala tillbaka pengar är tyvärr för administrativt krångligt.

 

Övrigt: Resultatlista läggs upp på denna hemsida samma dag som genomförd tävling. Du får en kvittoutskrift direkt vid målgång med sträcktider.

Banläggare: Magnus Falkenström och Jan Stridh, Skogsluffarnas OK.

Tävlingsledare: Petter Lind, Skogsluffarnas OK from 2019, innan dess Jan Stridh

Mejla oss gärna med synpunkter och förbättringsförslag.

Kontakt


info@50turen.se


Petter Lind, ny tävlingsledare from 2019, Skogsluffarnas OK


Arrangör


http://www.skogsluffarna.se


Karta till Brotorp


Klicka här. Blått innebär god parkering

Bli medlem

för 500 kr/år, tävla billigt och träna gratis minst en gång i veckan, gå in på:

http://www.skogsluffarna.se

Andra lopp