Orientering

50turen - Naturpasset

Nästa start april 2022!


Individuell ultralång orienteringstävling, PM:


--- TÄVLINGEN INSTÄLLD ---

I samråd med skogsluffarnas styrelse så har vi, tyvärr, bestämt att vi ställer in tävlingen då vi inte tror att reglerna/rekommendationerna kommer tillåta detta event och inte heller ändras. Däremot kommer vi samma dag, plats och tid sälja Naturpasskartor vid klubben för 80 kr/kartan samt förhoppningsvis kunna erbjuda någon form av fika. Så fritt fram för alla att sticka ut på egna äventyr! Håll utkik på facebookgruppen "naturpasset i nackareservatet" för mer information om det eventet!

-----------------------------OBS. Detta tävlings-PM kan komma att ändras beroende på Corona-läget.


Tid: Första start 10:00. Individuell start för att minimera folksamlingar.  Senast målgång är 16:00.


Start- och målplats: Brotorp, Skogsluffarnas Klubbstuga, mellan Bagarmossen och Skarpnäck mot Älta till, se karta till höger. Du kan springa eller cykla hit, åka tunnelbana och gå 10-15 minuter eller åka bil. Vi har ett 10-tal p-platser vid stugan. Infart från Skarpnäck (via Trädgårdscenter).


Regler: Kontrollerna tas i valfri ordning. Kartan är i A3 över Nackareservatet i skala 1:10 000.

Varje kontroll har en bokstav som ska fyllas i med penna i bifogat kort. Ta gärna med din favoritpenna. Bokstäverna kontrolleras efter målgång. Klasser: 50, 25 eller eller valfritt antal (så många du vill och i såfall även vilka du vill av de 50). Nettotid per antal kontroller gäller i det senare fallet. Dam respektive herrklass i samtliga fall. Alla löpare ansvarar själva för att anmäla sig till tävlingsledningen innan de startar samt efter de avslutat tävlingen så vi vet vilka som är i skogen! Maxantal 100 deltagare.


Banan: Löpsträcka på ca 25-30 km beroende på dina vägval för alla 50 kontroller.

Sluttid fås genom att läsa av klockan vid målgång, i minuter, och rapportera till funktionär vid klubbstugan.


Mat: Vid Brotorp kommer det erbjudas Våfflor samt mackor, chips, banan, saft. Längs banan finns ingen officiell vätskekontroll men hellasgården ligger centralt på kartan, där finns bland annat cafe och kiosk.


Säkerhet: Du orienterar på egen risk och kan avbryta när du vill utan att behöva komma tillbaka till Brotorp, MEN då måste du höra av dig till Brotorp så vi vet detta. Viktigt är också att anmäla dig på plats innan du ger dig ut i skogen. Antingen genom att meddela funktionär på plats eller genom att själv notera din starttid i resultatlistan.

Vi kan ta hand om mindre mängd nodvändiga värdesaker som ex. nycklar, men lämna helst resten hemma.

Även i år vidtar vi en rad åtgärder för att minska spridning av COVID-19. All logistik med anmälan samt fika kommer ske utomhus och betalningen sker såklart trådlöst via swish eller kort. Dush och bastu kan komma att stängas om vi blir allt för många på tävlingen, ta med överdragskläder! Kostnad: Kostnaden är 200:-, men då ingår dricka, smörgås, våffla och kaffe.

Medlem i Skogsluffarna betalar enbart priset för kartan, 80 kr.


Övrigt: Resultatlista läggs upp på denna hemsida samma dag.

Banläggare: Lars Mongård, Skogsluffarnas OK

Tävlingsledare: Petter Lind, Skogsluffarnas OK

Om du tar minst 30 av Naturpassets kontroller under året, deltar du i utlottning av priser.


Anmälan: Anmäl er via att klicka (INGEN ANMÄLAN!). Betalningen kan göras vid senare tillfälle!


Kolla gärna in facebookgruppen genom att klicka här!

En lång orienteringstävling som började 2013 som uppladdning för 10-mila och andra långdistanslöpningar. Se det som en underbar utmaning och få orientera en hel dag i din egen takt!


Tre varianter: Ta alla 50 kontroller, ta 25 kontroller eller ta så många du hinner. Fritt att byta närsom eller till och med efter målgång


Tävlingsledning på plats till 16:30, du måste dock komma in till mål senast 16:00!!!

Kontakt


info@50turen.se


Petter Lind, Skogsluffarnas OK


Arrangör


http://www.skogsluffarna.se


Karta till Brotorp


Klicka här. Blått innebär god parkering

Bli medlem

för 500 kr/år, tävla billigt och träna gratis minst en gång i veckan, gå in på:

http://www.skogsluffarna.se

Naturpasset

Skogsluffarna tränar löpträning varje tisdag kl 18 från Brotorp under höst & vintern och orientering from vår till höst, ni är välkomna att prova på. Bra löpträning i terräng erbjuds. Titta på Skogsluffarnas hemsida för aktuell info.

Bara att dyka upp. Ni kan alltid ge ett litet ekonomiskt bidrag till klubben för dusch och bastu om ej medlem. Vill ni ha soppa och macka efteråt, måste ni mejla till info@50turen.se senast två dagar innan (söndag). Soppan kostar 50 kr och betalas på plats för icke medlemmar.

Träningar